Η υπέρμετρη αυτοπεποίθηση και ο Άδωνις Γεωργιάδης

Νομίζω το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Άδωνι Γεωργιάδη είναι η έντονη εξωστρέφεια του κάτι που το ωθεί να μιλάει δυνατά, να μιλάει ακατάσχετα, να κάνει χειρονομίες και να δίνει την εντύπωση πως έχει μια ενέργεια που κάποιος θα την ερμήνευε από νεύρα ως ζωηράδα, ανάλογα με την οπτική του. Ο Άδωνις δεν είναι Καραμανλής ούτε Καστανίδης που είναι πιο χαλαροί, πιο cool τύποι. Είναι σαν τα μικρά σκυλάκια που γαβγίζουν συνεχώς γιατί κάτι τα φοβίζει ή γιατί κάτι θέλουν να αποδείξουν. Υποθέτω και αυτός θέλει να αποδείξει την καταλληλότητα του, την αποφασιστικότητα του, την αγάπη του για την Πατρίδα, την αγάπη του για την Ευγενία, όλα αυτά και άλλα τόσα.

Χωρίς να ξέρω πως ακριβώς μεγάλωσε μου δίνει όμως την εντύπωση πως οι γονείς του τον αγαπούσαν πολύ. Σίγουρα όλοι οι γονείς αγαπάνε τα παιδιά τους απλά κάποιοι γονείς τα δικά τους συμπλέγματα κατωτερότητας ή την δική τους ανασφάλεια για το μέλλον των παιδιών και την ικανότητα τους να αντεπεξέλθουν στην ζωή, την διοχετεύουν στην σχέση τους με αυτά με αισθήματα φόβου που παίρνουν την μορφή κοσμητικών επιθέτων όπως “άχρηστε”, “τεμπέλη”, “χαζέ” και φράσεις όπως “εσύ δεν είσαι για τίποτα”, “ίδιος ο αχαΐρευτος ο πατέρας σου”, “τίποτα δεν θα κάνεις στην ζωή σου”, “κοίτα να μπεις στο δημόσιο” κτλ. Άλλοι γονείς είναι πιο υποστηρικτικοί και πραγματικά θαυμάζουν τα παιδιά τους και το εκφράζουν με κάθε ευκαιρία, όπως όταν το παιδάκι κάνει την πρώτη του ζωγραφιά στο νηπιαγωγείο, όταν παίρνει 20 θρησκευτικά (αν και σε όλα τα άλλα μαθήματα είναι κάτω από την βάση), όταν περνάει πανεπιστήμιο (άσχετα αν έκανε φροντιστήρια από τα 16). Το παιδί τους πάντα είναι το πιο έξυπνο, το πιο όμορφο και το πιο καλό παιδί από όλα. Μάλιστα αδιαφορούν για τα άλλα παιδιά και δεν το συγκρίνουν ποτέ με κανένα γιατί πως να το κάνουμε το δικό τους παιδί είναι μοναδικό.

Έτσι πιστεύω πως μεγάλωσε ο Άδωνις. Δέχθηκε πολύ έμπρακτη αγάπη από τους γονείς του, πολύ θαυμασμό, πολύ εμπιστοσύνη. Υποθέτω θα ήταν πολύ καλός μαθητής, πολύ διαβαστερός και δραστήριος. Δεν μπορώ να φανταστώ τον Άδωνι μεγαλώνοντας να πνίγεται στις ανασφάλειες αν θα είναι αποδεχτός ή αγαπητός ή να προσπαθεί να συγκαλύψει κάποια ελαττώματα του, αφού δεν νομίζω να του περνάει καν από το νου πως έχει ελαττώματα. Με αυτό τον τρόπο όμως μέσα του η αυτοπεποίθηση φούντωσε για αυτό και είναι τόσο εξωστρεφής στην προσπάθεια του να μιλήσει και να δηλώσει την παρουσία του. Δεν φοβάται, δεν διστάζει και ούτε μια στιγμή δεν αμφιβάλει για τον εαυτό του, ούτε αναλώνεται σε σκέψεις μήπως είναι ενοχλητικός, αστείος ή άδικος.

Αν δεις την περίπτωση του σε μια άλλη κλίμακα θυμίζει λίγο την ιστορία του Forrest Gump. Και ‘κείνος ποτέ δεν φοβήθηκε, ποτέ δεν έκανε πίσω σε τίποτα, πορεύθηκε στην ζωή με όσα εφόδια είχε, νοητικά, ψυχικά και σωματικά και στο τέλος τα κατάφερε. Έτσι και ο Άδωνις σήμερα με αυτή του την αυτοπεποίθηση,την πολυλογία και την ζωηράδα (ή νεύρα, είπαμε ανάλογα πως το βλέπει κανείς) κατάφερε να γίνει υφυπουργός. Συγχαρητήρια! ο_Ο

Advertisements

One response

  1. Πλάκα πλάκα έγινε ο Γεωργιάδης υφυπουργός χαχα. Δεν είναι όμως ο μόνος αστείος τύπος στην Ελληνική Βουλή. Θα μου πεις εδώ ο Καραμανλής έπαιζε με τον playstation και έτρωγε ένα ταψί μπακλαβάδες και έγινε πρωθυπουργός, ο ΓΑΠ έκανε τα χιλιόμετρα της ζωής του, αεροπορικώς πάντα sic, για να πετύχει στο τέλος μια τρύπα στο νερό, και ο Παπαδήμος ήταν εκ τον πρωτεργατών που μαγείρεψαν τα greek statistics για να εντάξουν την Ελλάδα στο ευρώ.
    Τελευταίο στην ατέλειωτη λίστα με τους πιο αποτυχημένους Έλληνες πολιτικούς θέλω να προσθέσω τον Πάγκαλο. Ο Πάγκαλος είναι αυτός ο φοβερός τύπος που μαζί με άλλους 5 πήγε σε μια ταβέρνα και αφού έφαγε για 6 άτομα στο τέλος ζήτησε από τους φίλους του να πληρώσουν μαζί αφού “μαζί τα φάγαμε ρε”.
    Όσο θα έχουμε τέτοιους πολιτικούς και η μοίρα μας θα είναι κακόμοιρη…

    19 November 2011 at 11:53

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s